Johtaja, markkinointi ja viestintä

Vaasan yliopistossa ajatellaan ennakkoluulottomasti ja haluamme rakentaa kestävän tulevaisuuden. Olemme tutkimuksen ja opetuksen laatuun panostava ja aikamme haasteisiin tarttuva yliopisto. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita johtajia ja asiantuntijoita. Vastuulliseen liiketoimintaan suuntautuneen yliopistomme ytimen muodostaa kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden korkeatasoinen osaaminen. Tieteenalakohtaista tutkimusta täydentävät ilmiölähtöiset tutkimusalustamme.

Haemme näkemyksellistä ja innostavaa markkinointi- ja viestintäjohtajaa yliopistoon, joka lisää merkittävästi markkinoinnin ja viestinnän panostuksia. Tehtävä on keskeinen, kun rakennamme kansainvälisesti menestyvää ja vaikuttavaa tiedeyliopistoa. Pääset kehittämään Vaasan yliopiston strategiaa tukevaa markkinointia ja viestintää sekä yliopiston ainutlaatuista profiilia ja brändiä. Olet mukana vahvistamassa entisestään Vaasan yliopiston tunnettuutta sekä vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Osittainen etätyö on mahdollista, asiasta sovitaan valitun henkilön kanssa erikseen. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa 1.12.2022 tai sopimuksen mukaan.

Tehtävä

Tehtävässä vastaat yliopiston markkinoinnista ja viestinnästä sekä brändityöstä. Olet keskeisessä asemassa edistämässä uudistuvan yliopiston roolia tutkimuksessa, koulutuksessa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.   Johdat yliopiston 10 asiantuntijan Viestintä, brändi ja markkinointi –yksikköä ja vastaat koko yliopistoyhteisölle tuotettavien palveluiden organisoinnista ja kehittämisestä.  Rakennat Vaasan yliopiston menestystarinaa strategialähtöisesti yhdessä yliopiston johdon, ammattitaitoisen tiimisi sekä osallistuvan yliopistoyhteisömme kanssa. Toimit myös tiiviissä yhteistyössä alueellisten toimijoiden sekä muiden ulkoisten sidosryhmien ja kansainvälisten partnereiden kanssa.

 Tehtävässä painottuvat mm. yliopiston:

 • strategisia tavoitteita tukevan markkinoinnin ja viestinnän suunnittelu ja toteuttaminen
 • koulutuksen markkinointi kotimaassa ja kansainvälisesti, tutkimusviestintä ja työnantajamielikuvan rakentaminen
 • profiilin ja brändin kirkastaminen eri kohderyhmissä ja myös kansainvälisesti
 • sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittäminen sekä muutosviestintä
 • media- ja yhteiskuntasuhteet sekä verkostoituminen sidosryhmien kanssa
 • tiimin esihenkilötyö ja vastuu yksikön taloudellisesta sekä tuloksellisesta toiminnasta 

Tehtävässä raportoit rehtorille ja kuulut yliopiston johtoryhmään.

Odotamme sinulta

Olet visionääri ja viihdyt muuttuvassa ympäristössä. Viestintä- ja vuorovaikutustaitosi ovat valttejasi. Olet motivoiva ja innostava esihenkilö ja nautit vastuullisesta roolistasi uudistuksen ytimessä. Innostus akateemisen maailman ymmärtämiseen ja merkitykselliseen työhön kuvaavat profiiliasi.

Lisäksi odotamme sinulta: 

 • monipuolista osaamista markkinoinnista ja viestinnästä, erityisesti näkemystä digitaalisesta markkinoinnista ja sisällöntuotannosta sekä laaja-alaista osaamista markkinoinnin ja viestinnän kanavista 
 • strategista näkemystä ja aktiivista otetta yliopiston sekä toiminnan kehittämisessä
 • vankkaa käytännön kokemusta esihenkilötyöstä ja johtamisesta sekä näyttöjä onnistuneiden projektien vetämisestä
 • kykyä ja kiinnostusta kansainvälisen toiminnan kehittämiseen
 • erinomaisia yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja
 • kykyä esiintyä ja kokemusta mediasuhteiden hoitamisesta
 • ylempää korkeakoulututkintoa

Tehtävän edellytyksiin luonnollisesti kuuluu sujuvat suulliset ja kirjalliset ilmaisutaidot (suomi, englanti).

Hakeminen

Tehtävää haetaan Vaasan yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (Jätä hakemus -painike alla). Hakemukseen tulee liittää vapaamuotoinen hakemus palkkatoivomuksineen ja ansioluettelo. Hakuaika päättyy 2.10.2022.

Johtajan rekrytoinnissa ja valinnassa Vaasan yliopistoa avustaa Mercuri Urval  ja näin ollen myös Mercuri Urval käsittelee kaikkia tehtävään saapuneita hakemuksia. Pyydämme hakijoita myös huomioimaan, että julkisoikeudellisena laitoksena yliopiston rekrytoinnit ovat julkisia. Yliopisto voi huomioida myös hakuajan jälkeen ilmoittautuneet henkilöt.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antavat 

 • Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto, puh. +358 29 449 8291, sähköposti: jari.kuusisto(a)uwasa.fi 
 • Mercuri Urval, Sally Ahlblad, puh.+358 50 555 3288, sähköposti: sally.ahlblad(a)mercuriurval.com

Rekrytointijärjestelmän käyttöön liittyvissä kysymyksissä: careers(a)uwasa.fi

Tehtävä on vakituinen ja täytämme sen kuuden kuukauden koeajalla.

Hakuaika alkaa: 08.09.2022 14:10Hakuaika päättyy: 02.10.2022 23:59

Jaa ilmoitus