Kouluttaja (1-2 tehtävää), Luma-keskus Pohjanmaa (Vaasan yliopisto)

Vaasan yliopistossa ajatellaan ennakkoluulottomasti ja haluamme rakentaa kestävän tulevaisuuden. Olemme tutkimuksen ja opetuksen laatuun panostava ja aikamme haasteisiin tarttuva yliopisto. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita johtajia ja asiantuntijoita. Olemme tunnettuja koulutuksen korkeasta laadusta ja innostavista opettajistamme. Yliopistomme ytimen muodostaa kauppatieteiden, tekniikan sekä hallinto- ja viestintätieteiden korkeatasoinen osaaminen. Tieteenalakohtaista tutkimusta täydentävät ilmiölähtöiset tutkimusalustamme.

Vaasan yliopiston LUMA-keskus Pohjanmaa hakee LUMA-kouluttajaa Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikköön määräaikaiseen työsuhteeseen. Työ alkaa syyskuussa 2021 tai sopimuksen mukaan ja jatkuu 31.12.2022 saakka.

LUMA-keskus Pohjanmaa toimii osana valtakunnallista LUMA-Suomi verkostoa, johon kuuluu 13 yliopistoa ympäri Suomen. Tehtävänämme on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria opiskelemaan ja harrastamaan luonnontieteitä, matematiikkaa ja tekniikkaa, sekä tarjota tukea ja jatkokoulutusta kasvatusalan ammattilaisille. LUMA-keskus Pohjanmaan toiminta-alue on Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa. Toiminta on kasvavassa määrin virtuaalista. Keskuksen toiminnan painopistealueet ovat energia ja kestävä kehitys sekä vastuullinen liiketoiminta.

Sinun roolisi

Haemme tiimiimme iloista ja innostavaa tekniikan, ohjelmoinnin tai luonnontieteiden osaajaa, jolla on jo kokemusta opetuksesta ja ohjaamisesta. LUMA-kouluttaja toimii opettajana LUMA-keskus Pohjanmaan Vaasan Yliopiston avoimen yliopiston kautta suoritettavissa aikuisille suunnatuissa verkkokursseissa ja suunnittelee ja ohjaa yliopisto-opiskelijoita tiedekasvatustoimintaa tukevassa kurssikokonaisuudessa. LUMA-kouluttajan tehtäviin kuuluu tiedekasvatustyöpajojen ja tiede ja tekniikka -kerhojen suunnittelu ja toteutus, virtuaalimateriaalien kehittäminen, ryhmien vastaanottaminen ja ohjaus sekä koulu- ja päiväkotivierailut. Tiedekasvatustoiminta suunnataan pääosin alakouluikäisille lapsille. Työnkuvaasi kuuluu myös tiivis yhteistyö LUMA-keskus Suomi -verkoston kanssa ja opettajien täydennyskoulutus. Täydennyskoulutus suunnataan varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Työssä käytät päivittäin tietotekniikkaa, laboratoriolaitteita ja -välineitä ja usein myös erilaisia ohjelmia kuten videoeditointiohjelmia.

Odotamme sinulta

Edellytämme hakijalta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (luonnontieteellinen, tekninen tai kasvatustieteellinen). Edellytämme koulutuksen tai muun kautta hankittua luonnontieteellistä tai teknistä osaamista. Kokemus ja näytöt teknisten ja mekaanisten laitteiden suunnittelusta ja rakentelusta katsotaan eduksi. Lisäksi odotamme sinulta hyviä yhteistyö-, ohjaus-, opetus- ja organisointitaitoja sekä aktiivista ja itsenäistä otetta tehtäväkentästä. Eduksi luemme, jos sinulla on työkokemusta korkeakoulusektorilta, kokemusta tiedekasvatuksesta ja LUMA-toiminnasta, hyvät ohjelmointitaidot (vähintään graafinen ohjelmointi) sekä osaat 3D-tulostuksen. Kielivaatimuksena on erinomainen suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito ja hyvä englanninkielen taito. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Inspiroiva työyhteisö

Suomen kauneimmalla kampuksella meren rannalla viihtyvät Vaasan yliopiston 5000 opiskelijaa ja 500 työntekijää. Yliopistoyhteisömme on kansainvälinen: meitä on yli 80 maasta. Työnantajana panostamme henkilöstön työhyvinvointiin tarjoamalla mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen, joustavat työaikajärjestelyt sekä laajan työterveyshuollon. Tiivis kampuselämä pitää huolen, että pääset osaksi työyhteisöä ja verkostoidut. Meille on myönnetty HR Excellence in Research -tunnustus. Lue lisää meistä: www.uwasa.fi/fi/yliopisto-tyopaikkana.

Palkka

Kouluttajan tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilökunnan vaativuustasojen 7-8 (2306-2602 €/kk) perusteella. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa (6-50 %).

Hakeminen

Tehtävää haetaan Vaasan yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (Jätä hakemus -painike alla). Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo. Hakuaikaa on jatkettu 30.9.2021 asti.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Lisätiedot

  • LUMA-keskus Pohjanmaan johtaja Janne Koljonen p. 029 449 8290, etunimi.sukunimi(a)uwasa.fi 
  • Rekrytointijärjestelmän käyttöön liittyvissä kysymyksissä: careers(a)uwasa.fi

--------------------------------------------

Merenrantakaupunki Vaasa on lähes 70 000 asukkaan vireä ja kansainvälinen kulttuurin, koulutuksen ja matkailun keskus läntisessä Suomessa. Vaasassa sijaitsee Pohjoismaiden merkittävin kestävän kehityksen teknologian ja energiaratkaisujen osaamiskeskittymä. Keskittymän kansainvälisten vientivetureiden ja alihankkijoiden yli viiden miljardin liikevaihto tuottaa 30 prosenttia koko Suomen energiateknologian viennistä ja työllistää 12 000 asiantuntijaa.


Hakuaika alkaa: 26.08.2021 10:00Hakuaika päättyy: 30.09.2021 23:59

Jaa ilmoitus